Geplaatst op Geef een reactie

Smart English: nu compleet

Er waren al vijf Smart English-teksten met het Slimme Teksten-concept: begrijpend lezen met WO-inhoud. De teksten behandelen verschillende aspecten van Engelstalige landen, van emigratie naar Canada tot het ‘full English breakfast’ uit het Verenigd Koninkrijk. Voor de zomervakantie plaatste ik een bericht over de eerste vijf landen, nu is de set aangevuld en compleet. De zeven teksten behandelen het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, Zuid-Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Ierland.
Uit de tekst over het Verenigd Koninkrijk: ‘Across the road is a large green field, right in the centre of the village. Wait a minute, they’re playing baseball, Rudi thinks. No wait, it’s… ehm… cricket! Rudi and Rita watch the game for a while. Nothing much happens. Every now and then, a girl in white hits a ball and runs up and down a little stretch of grass. Most of the others just stand around. Still, on a sunny day like today it must be nice to play out in the open.’
Alle teksten zijn voorzien van vragen en/of opdrachten en een woordenlijst. Zo krijgen de kinderen Engels op niveau mét aansprekende informatie over de Engelstalige wereld, telkens anders ‘aangevlogen’. Kijk op de toelichting hieronder voor meer informatie.

‘Smart English – Read and learn’: wereldoriëntatie, begrijpend lezen én Engels.
Geplaatst op Geef een reactie

Smart English!

Engels op de basisschool: ik vind het een lastig ‘ding’. De methodes en de eigen vaardigheden van de kinderen (aangeleerd via games en sociale media) vullen elkaar nauwelijks aan. Pogingen dat wel af te stemmen vind ik niet erg succesvol en zijn vaak ad hoc.
Er zijn nu vijf Engelse teksten met het Slimme Teksten-concept: begrijpend lezen met WO-inhoud. De teksten behandelen verschillende aspecten van Engelstalige landen, van emigratie naar Canada tot het ‘full English breakfast’ uit het Verenigd Koninkrijk. Alle teksten zijn voorzien van een woordenlijst. Zo krijgen de kinderen Engels op niveau mét aansprekende informatie over de Engelstalige wereld, telkens anders ‘aangevlogen’. Er komen nog twee teksten bij, maar de eerste vijf zijn er al. Vraag ze aan of denk er even over na (met het oog op het volgend schooljaar). Kijk op de toelichting hieronder voor meer informatie.